מערכים עם פעילויות ורעיונות ללימוד על פירות הדר.
- אני מביאה כל יום פרי אחר ואנחנו חוקרים ביחד את החלקים שלו (קליפה, ציפה, בקבוקונים, פלחים, מיץ, טעם) כל פרי חדש שאני מביאה אנחנו משווים לפרי הקודם את עובי הקליפה, גודל הפלחים והטעם.
- מסתכלים על צורת הפרי ורואים מה יותר עגול, מה יותר אליפטי, אחר כך מציירים צורות לפי צורת הפרי.
- להתבונן בתנועתיות של הפרי מה מתגלגל בקלילות? מה יותר כבד? הילדים מחקים את התנועות של הפרי, אפשר לעשות תחרות בין הילדים (כל ילד בוחר איזה פרי להיות ונע כמוהו ורואים איזה פרי הגיע ראשון).
- לכת לטייל באזור הגן ולחפש איזה עצי פרי הדר יש בשכונה , במידה ואי אפשר לצאת מהגן אז כל ילד מביא איתו תמונה שלו ליד עץ עם פרי הדר ואת הפרי מהעץ מביא לגן. אם מתאפשר כדאי ללכת לטיול הורים וילדים לפרדס.
- הכנת מאכלים מפירות הדר- בכל יום מכינים עם הילדים מאכל אחר: סוכריות מקליפות פרי הדר, עוגת תפוזים או כל פרי הדר אחר, ריבת פרי הדר, מיץ פרי הדר, סלט פירות.
- ספירה והשוואה של פלחים מפירות שונים באיזה פרי יש יותר פלחים? כמה תפוזים צריך כדאי שלכל ילד בגן יהיה פלח תפוז.
- פעילות שקילה- הילדים מחזיקים פירות שונים ואומרים איזה פרי יותר כבד הגננת רושמת את מה שהילדים אומרים ואז מביאה משקל או מאזניים ושוקלים את הפירות ורואים.
- פיסול מפרי הדר, כתיבת אותיות מקליפות פרי הדר.
- משחק "מה חסר בגנינו הקטן" עם פירות הדר.
- הסיפור חמישה תפוזים- לעשות אתו תרגילי חיבור וחיסור כמה יש בארגז, כמה נשאר אם נוציא אחד, אפשר גם להמחיז עם הילדים את הסיפור.
- לילדים ממש קטנטנים: לתת להם לגעת בפרי, לטעום, להריח, לגלגל אליהם את הפרי ושהם יחזירו לך, לבחור 2 שירים ודקלום אחד לשיר במפגש.
לקבלת מערך מלא ומוכן להדפסה בחינם מידי שבוע
הצטרפי לקבוצת הוואצאפ של הקהילה (קבוצה שקטה)
כשאנחנו מלמדים ילדים על אוכל הכי חשוב לתת להם לגעת, להריח, לטעום ולשחק עם האוכל.